Endelig ute, TOMBED!


Tre år etter en godt over fullsatt premiere på Havkroa (Veiholmen), kom endelig Westernkortfilmen TOMBED ute på Youtube. Hvorfor har det egentlig tatt så lang tid?

Handling

Kortfilmen TOMBED tar oss med på en kort reise tilbake til 1800-tallet.

«Når bondegutten Jason ikke lenger klarer å betale leien av gården kommer den brutale innkreveren Wade på besøk, det fører til at Jason må betale med livet.»

Filmens handlingen utspilles i det flotte prærielignende myrlandskapet på Smøla.

TOMBED er den første seriøst gjennomførte westernfilmen vi kan finne spor etter i Norge. Kortfilmen fikk mye god omtale både i lokalavisene og på radio etter premieren i 2015, men så sa det stopp.

Hvorfor?

-Det å produsere kortfilm uten budsjett er tidkrevende, utfordrende og komplisert. Det tok oss i underkant av 3 måneder fra vi satt oss ned og skrev manuset, til filmen var ferdigstilt. Vi så på premieren at det var noe «galt» med fargene i filmen, dermed måtte vi fargelegge filmen på nytt, sier produsent Kristoffer Strand.

Det førte til at filmen ble liggende i over to år før K2 Filmproductions AS kunne ta seg tid og rå til å fargelegge den ferdig.

-Det er selvsagt synd at det har tatt så lang tid, men i mellomtiden har vi tatt store steg og når jeg nå tok frem prosjektet igjen så jeg behov for å gjøre endringer i filmen. Filmen ble klippet ned hele 4 minutter i lengde, men til gjengjeld er den mye tigthere og bedre nå, understreker Strand.

-Kortfilm uten budsjett er utfordrende, man bruker så å si alt av tid på filmen, mens man samtidig prøver å drive filmselskapet videre.

-Komplisert blir det når man har over 14 000,- i utgifter på prosjektet til enkle ting som innleie av lydmann og innkjøp av kostymer. Vi var så heldig og fikk låne mye og fikk god hjelp fra mange hjelpsomme Smølværinger!

Drømmen er likevel ifølge produsenten å kunne leve av filmproduksjon. Det handler om å levere gode produkter og vise hva man kan, selv uten budsjett. Fortsetter man å ha troen og utvikle selskapet så lykkes man til slutt!

Bare tenk hva vi kunne fått til med et budsjett i ryggen! Det ville hevet kvaliteten på våre kortfilmer mange hakk! Det står ikke på ideer, understreker Strand, som også røper at det innimellom slagene skrives manus til en ny Westernkortfilm.

-Jeg kan ikke si så mye om ideen enda, men kanskje er 2019 året? Sier en hemmelighetsfull Kristoffer Strand.

Siste innlegg